Om Poly-Net®Lövstopp takrännenät

POLY-NET®LÖVSTOPP takrännenät säkrar dig mot igensatta takrännor och stuprör och hjälper dig att spara in på arbete, utgifter och underhåll. Bland villaägare och proffs är produkten ett begrepp i stora delar av Europa.

Produkten tillverkas i Tyskland av NSW  (Norddeutsche Seekabelwerke) som är en ledande tillverkare av tekniska plast- och miljöprodukter för bla. filtersystem och vattenreningsteknik.   www.nsw.com

I Sverige finns POLY-NET®LÖVSTOPP sedan 2008 och du hittar den i välsorterade byggvaruhus och fackhandelsbutiker. Den har en enkel princip och är lättmonterad, stark flexibel och lätt. Beständig mot UV-strålning och nordiskt klimat och dessutom behövs inga specialverktyg för installation.

Stopp för löv i takrännorna

Hösten med sina klara färger och friska vindar är för de flesta en skön årstid. De vackra höstdagarna innebär dessvärre också att fallande höstlöv lägger sig i takrännorna och försvårar eller förhindrar normal takavvattning. Det finns emellertid en enkel lösning på problemet: med POLY-NET®LÖVSTOPP i takrännan elimineras jobbig, farlig och återkommande rensning av takrännor för många år framöver. För åtta år sedan lanserades originalet POLY-NET®LÖVSTOPP på den svenska marknaden och skyddar nu tusentals fastigheter mot återkommande lövproblem.

banner_2_2016_sida

Funktionen är lika enkel som effektiv. Lövstopp är ett slitsrör av väder- och UV-beständig Polyethylen (HDPE) som enkelt kläms ner i takrännan. Längderna på två meter läggs ut efter varandra i längdriktningen och håller sig pga. sin konstruktion självt på plats. Öppningen (slitsen) läggs neråt så att vattnet kan rinna på med fullt tryck i ränna utan några stopp. Produkten ligger dikt an mot rännans långsidor och förhindrar att skräp kommer in den vägen. De yttersta ändarna sluts till genom att nätet klipps upp och viks in för att hålla skräp och småfåglar borta.

Produkten monteras utan behov av specialverktyg, en vanlig sax räcker. När löven faller kommer av naturliga skäl en hel del att hamna på nätet men merparten av dessa liksom löv från taket kommer att spolas över nätet och hamna på marken. De löv som blir liggande på nätet torkar så småningom ut och blåser bort då POLY-NET®LÖVSTOPP pga. exakt anpassade öppningar garanterar utmärkt genomluftning och avrinning.
POLY-NET®LÖVSTOPP passar till såväl 125 som 100 mm´s takränna och ni finner den hos våra återförsäljare som ni hittar under fliken ”Återförsäljare”.

P1000255_ret1_montage-3

IMG_9627_ret1